20.10.2021.

16:50

Foto: Pixabay

Magazin

UVEK SU JE SMATRALI SIROTINJSKOM HRANOM, ALI OVAJ SASTOJAK JOJ DAJE SAVRŠEN UKUS

Tajni sastojak će krompir čorbi dati savršeni ukus.

Od mlevenog mesa pravimo ćufte, pljeskavice, ćevape... Ali, da li ste ga nekada koristili za pripremu čorbe? Rusi krompir čorbu prave drugačije od nas i u nju dodaju proprežno mleveno meso. Ono čorbi dajte specifičan ukus i deluje kao da imate mini knedle u njoj. Meso dodajete u povrće, nalivate vodom i kuvate dok ne krompir ne omekša i onda sa krem sirom ili kiselom pavlakom i pavlakom za kuvanje sjedinite sve. Prelepog je ukusa, možete je služiti pre ručka ili kao glavno jelo. 

Sastojci:

250 g mlevenog mesa 
3 krompira 
1 šargarepa 
1 crni luk 
50 g praziluka
3 čena belog luka 
200 g krem sira 
150 ml pavlake za kuvanje 
1,5 l vode 
mirođija po ukusu

Informer

Otkrijte krompir čorbu na nov način

Priprema:

Meso propržite sa seckanim prazilukom i belim lukom. U drugoj šerpi prvo propržite seckani crni luk, posle par minuta dodajte šargarepu, a nakon toga i krompir. Sipajte meso i prelijte vodom. Poklopite i kuvajte nekih 10-ak minuta. Zatim dodajte krem sir i pavlaku za kuvanje. Promešajte. Kuvajte još malo i sipajte seckanu mirođiju.