Foto: Shutterstock
Magazin
ĐUMBIR TORTA sa ŠLAGOM od MASKARPONEA! Jednostavna, a preukusna!
Sastojci:
tri četvrtine šolje maslaca Informer
dve šolje smeđeg šećera
šolja meda
šolja mlaćenice
tri veća jajeta
dve kašike mlevenog đumbira
kašika cimeta
kašičica i po praška za pecivo
kašičica sode bikarbone
četiri šolje brašna
800 ml slatke pavlake
350 g maskarponea
100 g šećera u prahu
Priprema:
U većoj posudi umutiti otopljeni maslac, šećer, med, šolju tople vode, mlaćenicu i jaja. U drugoj činiji sjediniti đumbir, cimet, prstohvat soli, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dobijenu mešavinu dodati u smesu od maslaca, postepeno dodavati brašno i sve dobro sjediniti. Podeliti u tri-četiri kalupa obložena papirom za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni 35 minuta. U međuvremenu umutiti slatku pavlaku sa maskarpone sirom i šećerom, filovati kore i složiti tortu.
Uživajte!