Magazin
PITA sa PEKAN ORASIMA! Slatkiš koji obara s nogu!
Sastojci:
šolja ovsenih pahuljica
šolja pekan oraha ili običnih ako ne nađete
pola šolje bademovog brašna
kašičica cimeta
četvrt kašičice soli
osam svežih urmi
kašika-dve vode
Za fil:
20 svežih urmi
četvrt šolje vode
kašičica ekstrakta vanile
četvrt kašičice soli
šolja i po pekan oraha
Priprema:
U blenderu pomešati ovsene pahuljice, pekan orahe, bademovo brašno, cimet, so, urme i kašiku vode, te miksati dok se ne dobije lepljiva smesa (po potrebi dodati još vode). Utisnuti u kalup i staviti u frižider da odstoji 15-20 minuta. Za fil u blender potom staviti urme, vodu, vanilu i malo soli, pa miksati dok se ne dobije smesa slična karamel-sosu. Rasporediti preko kore, odozgo poslagati cele pekan orahe, pa vratiti u frižider da odstoji još pola sata.
Uživajte!