03.07.2022.

16:38

Foto: Shutterstock

Magazin

RIŽOTO sa LIGNJAMA i ŠKAMPIMA! Savršen obrok za vrele letnje dane!

Sastojci: 

maslinovo ulje
glavica crnog luka
dva čena belog luka
pola šolje belog vina
šolja pirinča
četiri šolje bistre pileće supe
400 g očišćenih lignji
200 g repova škampa
pola crvene paprike babure
so, biber, peršun

Informer

Rižoto sa lignjama i škampima

Priprema: 

U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni luk, dodati izgnječen beli luk i mešati još pola minuta. Potom ubaciti pirinač, mešati dva minuta, preliti vinom i krčkati dok alkohol ne ispari. Potom dodati iseckanu papriku i postepeno dodavati supu i mešati dok pirinač ne omekša i ne upije svu tečnost. Zatim dodati iseckane lignje i repove škampa, mešati još pet minuta, začiniti po ukusu i odmah poslužiti.

Prijatno!