LIGNJE PUNJENE ŠAMPINJONIMA! Brzi, lagani ručak za celu porodicu!

Shutterstock

14:01 Recepti 0

iće&piće | 09. 05. 2022.

LIGNJE PUNJENE ŠAMPINJONIMA! Brzi, lagani ručak za celu porodicu!

Iako lignje baš i nisu uobičajena hrana na ovom podneblju, evo recepta koji će vas možda preobtatiti, te ćete ove izuzetno zdrave morske plodove jesti češće... Uživajte!


Sastojci: 

kilogram očišćenih lignji
glavica crnog luka
malo maslinovog ulja
dva čena belog luka
250 g šampinjona
pola šolje skuvanog pirinča
dve kašike soka od paradajza
malo susama
so, biber, origano, ruzmarin

Shutterstock

Lignje punjene šampinjonima

Priprema: 

Lignje oprati, prosušiti i odstraniti im pipke. U većem tiganju zagrejati ulje, pa kratko propržiti iseckan crni luk. Dodati usitnjene pipke, sitno seckane šampinjone, so, biber, ruzmarin i origano. Dobro promešati, pa krčkati dok ne ispari višak tečnosti. Pred kraj umešati pirinač i sok od paradajza, sjediniti, pa dobijenom smesom puniti lignje. Poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje, posuti susamom i preliti sa malo ulja, začiniti po ukusu i peći u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.