
Shutterstock
LIGNJE PUNJENE ŠAMPINJONIMA! Brzi, lagani ručak za celu porodicu!
Iako lignje baš i nisu uobičajena hrana na ovom podneblju, evo recepta koji će vas možda preobtatiti, te ćete ove izuzetno zdrave morske plodove jesti češće... Uživajte!
Sastojci:



kilogram očišćenih lignji Shutterstock
glavica crnog luka
malo maslinovog ulja
dva čena belog luka
250 g šampinjona
pola šolje skuvanog pirinča
dve kašike soka od paradajza
malo susama
so, biber, origano, ruzmarin
Priprema:
Lignje oprati, prosušiti i odstraniti im pipke. U većem tiganju zagrejati ulje, pa kratko propržiti iseckan crni luk. Dodati usitnjene pipke, sitno seckane šampinjone, so, biber, ruzmarin i origano. Dobro promešati, pa krčkati dok ne ispari višak tečnosti. Pred kraj umešati pirinač i sok od paradajza, sjediniti, pa dobijenom smesom puniti lignje. Poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje, posuti susamom i preliti sa malo ulja, začiniti po ukusu i peći u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.


Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
iće&piće | Nedelja, 08. 05. 2022.
-
Iće i piće | Nedelja, 08. 05. 2022.
-
iće&piće | Nedelja, 08. 05. 2022.
-
ljubav&zdravlje/coolinarika | Nedelja, 08. 05. 2022.