Autor: Informer.rs

23.10.2023.

07:45

Foto: Printscreen You Tube The Best Recipes

Magazin

Norveška torta sa višnjama posuta listićima badema! Isprobajte savršenu kombinaciju ukusa (VIDEO)

Norveška torta sa višnjama sinonim je za poslasticu koja se topi u ustima.

Između dva mekana sloja raspoređuje se puno fila sa dodatkom višanja. Obe kore za tortu posipaju se listićima badema.

Sigurni smo da ćete poželeti da je spremate iznova i iznova, budući da pored savršenog ukusa nije ni komplikovana za pripremu.

Informer

Priprema:

U omekšali puter dodajte šećer i umiksajte. Dodajte jedno po jedno žumance, miksajte, uspite mleko i ponovo dobro umiksajte.

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa prosejano dodajte u smesu za koru.

Sjedinite špatulom, pa izlijte smesu za tortu u dva odvojena pleha obložena pek papirom i poravnajte.

U belanca dodajte šećer, umutite, pa dodajte limunov sok i nastavite da miksate dok ne dobijete čvrst šne.

Rasporedite podjednake količine fila po korama za tortu u plehovima. Kašičicom napravite male talase po filovima, pa pospite listićima badema.

Pecite kore za tortu u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

Kada se malo prohlade, sklonite pek papir, pa jednu koru prebacite na veći poslužavnik.

Pomešajte krem sir i slatku pavlaku, dodajte šećer i umiksajte. 

Fil prebacite u špric za kolače pa ravnomerno rasporedite polovinu količine po kori, dodajte višnje, pa nanesite i ostatak smese.

Prekrijte drugom korom.

Služite tortu sa višnjama kada se stegne u frižidferu.