Magazin
Isprobajte 3 slana rolata! Idealni su za posnu prazničnu trpezu
Vreme je posta, pa, bilo da slavite slavu ili želite da obogatite svoju trpezu, slane đakonije su uvek idealno rešenje. Među njima su i izvrsni slani rolati, koji se spremaju jednostavno, lako i brzo.
Isprobajte recepte za tri slana rolata koja se u slast jedu i tokom posta!
Rolat sa spanaćem
Za koru:
16 kašika brašna
400 g obarenog spanaća
400 ml kisele vode
1 prašak za pecivo
kašičica soli
Za nadev
200 g posnog majoneza
5 paprika
pola kilograma krompira (skuvanog)
začini po ukusu
Priprema:
Brašno, prašak za pecivo i so pomešajte, pa dodajte obareni spanać, naseckan na sitno, i kiselu vodu. Pomešajte sve lepo da smesa bude ujednačena.
Smesu podelite na dva dela i pecite dva rolata, svaki na 180° oko dvadeset minuta, ili u zavisnosti od vaše rerne.
Kada se ispeče, prebacite na vlažnu krpu i umotajte je u rolat.
Za fil sjedinite sve potrebne sastojke. Podelite na dva dela.
Prvim delom premažite prvu koru, drugim drugu, pa ostavite u frižider na nekoliko sati, dok ne omekšaju.
Priprema
Pomešati sve sastojke za koru, sipati u pleh pokriven pek-papirom i peći na 200°.
Kada je pečeno, izvadite i urolajte u vlažnu krpu.
Kada se ohladi, rolat mažite mešavinom posnog majoneza, tunjevine i narendanih krastavčića.
Možete po želji premazati posnim majonezom.
Priprema:
Luk naseckajte, pospite solju i šećerom, pa sipajte sirće i vodu i marinirajte desetak minuta.
Krompir i šargarepu narendajte na sitno, pa pomešajte sa proceđenim lukom i tunjevinom.
Urolajte u tortilju i umotajte u providnu foliju.