Magazin
Vazdušasto testo, koje se topi u ustima! Od sada ćete uvek praviti pita-picu! (VIDEO)
Sastojci:
1. deo
150 ml toplog mleka
100 ml tople vode
10 g suvog organskog kvasca
1 kašika šećera
2. deo
500 g pšeničnog brašna
40 g rastopljenog putera
1 jaje
1 kašičica soli
Punjenje:
400 g rendanog sira
200 g sitno seckane šunke
Priprema:
Pomešati u činiji mleko, vodu, kvasac i šećer, prekriti folijom i ostaviti da odstoji 15 minuta, dok pripremate drugu smesu. U drugoj činiji pomešajte brašno, puter, jaje i so, pa dodajte prethodno napravljenu smesu, umesite testo i ostavite prekriveno folijom da odstoji sat vremena.
Testo razvucite oklagijom, pa na njega stavite pomešan sir i šunku. Umotajte testo, pa ga razvucite oklagijom i stavite da se peče.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20 minuta.
Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku sa početka teksta.