Magazin
Ražnjići od kojih ide voda na usta! Spremite ih sa limetom i čilijem i uživajte u svakom zalogaju
Ukoliko ste ljubitelj ražnjića, savetujemo vam da isprobate ovaj recept i iskombinujete sledeće namirnice, jer ćete dobiti jelo kojem ćete se sigurno rado vraćati.
Sastojci:
500 g pilećeg filea
dve limete
dve čili papričice
maslinovo ulje
kašičica meda
malo sveže nane
so, biber, peršun
Priprema:
Meso iseći na komade veličine zalogaja, pa staviti u adekvatnu činiju s poklopcem. Pomešati sveže ceđeni sok limete, maslinovo ulje, iseckanu čili papričicu, med, usitnjenu nanu, peršun, so i biber, preliti meso, promešati i staviti u frižider da odstoji najmanje dva sata. Meso potom nanizati na štapiće za ražnjiće, te peći na roštilju ili u gril tiganju dok piletina ne dobije lepu boju sa svih strana.