15.04.2024.

15:30

Foto: Shutterstock

Magazin

Ražnjići od kojih ide voda na usta! Spremite ih sa limetom i čilijem i uživajte u svakom zalogaju

Ukoliko ste ljubitelj ražnjića, savetujemo vam da isprobate ovaj recept i iskombinujete sledeće namirnice, jer ćete dobiti jelo kojem ćete se sigurno rado vraćati.

Sastojci:

500 g pilećeg filea

dve limete

dve čili papričice

maslinovo ulje

kašičica meda

malo sveže nane

so, biber, peršun

Priprema:

Meso iseći na komade veličine zalogaja, pa staviti u adekvatnu činiju s poklopcem. Pomešati sveže ceđeni sok limete, maslinovo ulje, iseckanu čili papričicu, med, usitnjenu nanu, peršun, so i biber, preliti meso, promešati i staviti u frižider da odstoji najmanje dva sata. Meso potom nanizati na štapiće za ražnjiće, te peći na roštilju ili u gril tiganju dok piletina ne dobije lepu boju sa svih strana.