Autor: Informer.rs

12.05.2024.

14:30

Foto: Shutterstock

Magazin

Napitak za topljenje sala po čuvenom receptu! Stručnjak za ishranu tvrdi da se tako najlakše skida stomak

Ako se borite s masnoćama na stomaku, sigurno znate koliko je teško rešuti se tog viška. Čak i ako držite dijetu i redovno vežbate, može se desiti da ta masnoća ostane.

Dr Majkl Mozli, stručnjak za ishranu i mršavljenje, objasnio je kako najlakše izgubiti salo s stomaka.

- Da biste skinuli salo oko struka, morate da ga razumete, a da biste ga razumeli neophodno je da shvatate kako insulin funkcioniše. Telo pravi insulin da bi regulisalo nivo šećera u krvi posle hrane. Na ćelijskim zidovima, insulin otvara "prolaz" za glukozu koja se potom troši u mišićima ili skladišti u masti. U masnom tkivu, insulin sprečava otpuštanje masnih kiselina, koje su izvor energije, u organizam. I to je sve u redu, sve dok insulin funkcioniše kako treba -  rekao je on.

Informer

 

- Ali kako starimo, naši receptori za insulin koji se nalaze u ćelijskim zidovima postaju sve manje osetljivi. Zbog toga, nakon obroka, u krvi se nalazi više glukoze i masnih kiselina nego inače. Ovo je toksična smeša koja dovodi do brojnih problema u organizmu, a jedan od njih je i gomilanje masti - , dodao je doktor, prenosi "Kurir Stil". 

Ograničite unos hrane i pića koji sadrže šećer 

Pored smanjenja unosa ugljenih hidrata, konzumiranje napitka od grejpa takođe može pomoći u procesu sagorevanja masnoća.

Po ovoj recepturi napravite napitak koji će vam pomoći da smanjite salo na stomaku!

Sastojci:

- Jedna šolja svežeg soka od grejpa, 
- jedn kašičica meda, 
- dve kašičice jabukovog sirćeta. 

Priprema: 

Pomešajte sve sastojke i popijte odmah.