Autor: Informer.rs

05.06.2024.

14:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Kako da vam se testenina nikada ne zalepi? Uz ove trikove biće kao iz restorana

Iako pravljenje testenine izgleda kao najlakša stvar na svetu, istina je da nam one toliko puta ne ispadnu onako kako očekujemo. 

Samo pročitamo upustva, stavimo testeninu u vodu, pustimo da provri, a zatim dodamo sos. Ipak, retko kada nam ispadne sve to tako prosto i lako.

Često nam pasta ne bude dovoljno skuvana ili nam se testenina ulepi previše. Uglavnom postoji milion stvari koje mogu da pođu po zlu. 

Informer

Sprečite sve greške pomoću ovih trikova: 

Mišljenje da nam ne treba mnogo vode je pogrešno. U stvari, potrebno vam je dosta vode. Obično se preporučuje između 4 i 6 l vode za 1 kg testenine. Tako se skrob razređuje i izbeći ćete da se makarone zalepe.

Stavite testeninu u vodu tek kada provri voda. 

Dobro posolite vodu pre stavljanja testenine, jer ako to ne uradite, jelo neće biti ukusno, kasnije je to teško nadoknaditi.

Kad testeninu ubacite u vodu, često mešajte. Početak kuvanja je kritično vreme u kojem se testenina najčešće slepi.

Potrudite se da sos bude spreman kad je testenina skuvana, da možete odmah da ih izmešate. Stajanje testenine na vazduhu učiniće da se ona slepi i posle kuvanja.

Podsetimo se najboljeg recepta za salatu od testenine. Više pročitajte OVDE!