Autor: Informer.rs

06.06.2024.

08:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Napravite kolač sa breskvama bez pečenja! Toliko je ukusan i osvežavajuć da ćete ga stalno praviti!

Ovaj lagani kolač sa breskvama se ne peče, a veoma je osvežavajuć i kremast. Jedina "mana" je ta što ne možete odmah da ga jedete već ga morate ostaviti dobro da se ohladi. 

Mnoge domaćice će ovaj kolač praviti tokom vrelih letnjih dana jer pored savršenog ukusa je veoma jeftin i pristupačan. 

Informer

Sastojci

300 g šlaga 
350 ml hladnog mleka 
200 ml kisele pavlake 
150 g mlevenog keksa 
200-225 g običnog keksa 
100 ml mleka za potapanje keksa
50 g čokolade po izboru  
4-5 breskve (300 g) 


Za dekoraciju:

kakao 
keks
rendana čokolada


Priprema


Umutite šlag sa mlekom, dodajte kiselu pavlaku i opet umutite. Jedno pakovanje keksa (nekih 18 komada) umačite u toplo mleko i ređajte u pleh. Šlag podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte mleveni keks lepo promešajte, a zatim premažite preko keksa u plehu.

Breskve oljuštite i sitno iseckajte, pa stavite preko šlaga sa mlevenim keksom. U drugi deo šlaga dodajte 10 komada plazme koju ste izmrvili rukama i seckanu čokoladu. Zatim tu smesu premažite preko breskvi. Ostavite da se ohladi u frižideru nekih 6-7 sati. Dekorišite po želji sa nekim od tri predloga ili nečime po vašem ukusu.

Podsetimo, ovo je jedini originalni recept za domaće slatko od breskve. Više pročitajte OVDE!