Magazin
Kolač koji smo svi voleli kao mali! Evo kako su naše bake spremale čuvenu poslasticu koja može da stoji i sedam dana
Mnogima je bakin kolač jedan od omiljenih kolača na našim prostorima. Generacije su odrasle uz ovaj slatkiše, a često se pravio na veće količine.
Ono što je najbolje jeste to da nije potrebno mnogo vremena za spremanje bakinih kolača, a ogroman plus je i to što je veoma jeftin.
Takođe, kolači mogu ostati sveži čitave nedelje, a mogu vam zameniti kako doručak tako i večeru.
Sastojci:
4 jaja
600 g brašna
1 čaša mleka
1 čaša ulja
2 čaše šećera
1 prašak za pecivo
Vrlo verovatno je da ove osnovne sastojke već imate kod kuće, ali ukoliko morate da ih pazarite budite spremni da izdvojite malo manje od 600 dinara.
Priprema:
Prvo promeštajte brašno, prašak za pecivo i šećer. Nakon toga dodajte jaja, mleko i ulje pa sve sjedinite u smesu. Nikako ne sme da bude previše retka.
Peći u aparatu za galete svega nekoliko minuta.