Autor: Informer.rs

12.06.2024.

13:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Lagani letnji recept koji ćete obožavati! Pita od tikvica i sira prosto se topi u ustima

Pitu sa tikvicama ćete napraviti lako i brzo. Uz sezonsku salatu ili kiselo mleko, može biti odličan ručak ili večera. 

Informer

 

Priprema:

Zagrejte  rernu na 180 stepeni.

Nakon što ste izrendali tikvice, pustite ih da odstoje oko 15 minuta kako bi  pustile višak vode.

Na zagrejanom maslinovom ulju dinstajte luk i beli luk nekoliko minuta.

Zatim u činiji pomešajte sve sastojke - tikvice, luk, sir, brašno i začine.

Pleh za pečenje premažite uljem i u nju ravnomerno rasporedite smesu.

Pecite oko 30 – 40 minuta, a čačkalicom proverite da je li pita gotova. (Ako čačkalica lagano prolazi kroz testo i ništa ne ostaje na njoj - pita je pečena)