Autor: Informer.rs

01.07.2024.

17:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Uštipci od tikvica! Srpkinje obožavaju da ih spremaju tokom leta - Ništa jednostavnije!

Sada kada je sezona tikvica, prave se najrazličitija jela od njih. Pored klasičnog prženja možete praviti salatu, puniti ih raznim sastojcima, ređati ih ih za musaku. 

Ipak, čini se da su uštipci od tikvica ipak najomiljeniji! Idealan ručak tokom vrelih letnjih dana. Možete ih poslužiti sa nekom salatom ili umakom. 

Informer

 

Sastojci:

1 tikvica
1 šargarepa
2 jajeta
100 g tvrdog sira
peršun
1 krompir
1 čen belog luka
1 kašičica italijanskog začia 
1 kašičica slatke paprike 
4 kašike ovsenih pahuljica
2 kašike brašna

Priprema:


Tikvicu dobro operite, pa izrendajte. Posolite i ostavite 10 minuta da pusti vodu. Zatim tikvice dobro ocedite, pa pomešajte sa rendanom šargarepom i rendanim sirom. Zatim dodajte seckani peršun, renadni krompir i beli luk. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom i slatkom paprikom. Promešajte, pa dodajte ovsene pahuljice. Ponovo promešajte i ostavite da smesa odstoji nekih 10 minuta. Nauljite ruke, pa uzmite malo smese i oblikujte ćevap. Uvaljajte u brašno i pržite u zagrejanom ulju.