Magazin
Ljiljanin recept za tortu sa jagodama! Sprema se za svega 15 minuta, a jede još brže!
Mnogi će se složiti da ne postoji ništa lepše tokom leta od torte od jagoda. Toliko je lagana i u isto vreme osvežavajuća da je možete jesti svakog dana.
Najvažnije od svega je to da nema pečenja, vrlo jednostavno se pravi, jedino gde je potrebno malo vremena jeste kada je stavite u frižider da se stegne.
Naša čitateljka Ljiljana iz okoline Zrenjanina poslala nam je recept za savršenu letnju tortu od jagoda.
Sastojci:
4 duple kutije piškota
900 ml slatke pavlake
5 čaša kisele pavlake
300 g šećera u prahu
1 kg jagoda
dve pune čaše mleka za umakanje piškota
Priprema:
Prvo treba slatku pavlaku cvrsto umutiti, a u drugu promešati kiselu pavlaku sa šećerom u pravu. Sve to promešati varjačom kako bi se sastojci sjedinili.
Zatim spojiti slatku i kiselu pavlaku pa izmiksati. Fil podeliti na tri dela. Piškote malo samo potopiti u mleko pa poređati na tacnu.
Preko piškota premazati trećinu fila (ostaviti 2 kašike sa strane), pa poređati jagode isecene na listice. Preko jagoda u tankom sloju premazati fil (one 2 kašike koje smo ostavili).
Na kraju opet ide red piškota koje ste prethodno samo na sekundu potopili u mleko. Preko piškota ide fil, pa jagode, pa malo fila i piškote. Celu tortu premazati filom.
Ostaviti tortu 3-4h u frižideru kako bi se stegla.