• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.06.2024

16:00

Jeftina torta sa jagodama i još 3 sastojka! Sprema se dok si rekao "keks" - Pravićete je stalno!

Shutterstock

Recepti

Jeftina torta sa jagodama i još 3 sastojka! Sprema se dok si rekao "keks" - Pravićete je stalno!

Podeli vest

Zamislite da možete stvoriti savršenu tortu bez dugog pripremanja i bez mnogo sastojaka. Baš takva je ova torta sa jagodama - jednostavna, osvežavajuća i neodoljivo ukusna.

Ovaj recept za tortu sa jagodama je prava poslastica koja će vas osvojiti svojom jednostavnošću i ukusom. Sa samo četiri sastojka, možete napraviti tortu koja će oduševiti sve prisutne, a priprema je brza i jednostavna.

Sastojci:

150 g mlevenog keksa

200 g krem šlaga ili šlag pene
600 g jagoda
Malo celog keksa za podlogu

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Umutiti šlag sa kiselom vodom, ostaviti 2-3 kašike u činiju, a u ostatak dodati mleveni keks i dobro izjednačiti. Manji pleh obložiti folijom, pa na dno staviti pola krem šlaga, pa poređati oprane cele jagode. Preko jagoda staviti ostatak krem šlaga, pa preko toga poređati keks koji možete malo provući kroz vruće mleko. Prekriti folijom i ostaviti u frižider ili zamrzivač da se dobro ohladi. Ohlađenu tortu izvrnuti na poslužavnik, pa preko staviti ostatak šlaga. Može se malo narendati čokolade i poređati sečene jagode. Ostaviti još sat- dva da se hladi i seći i uživati u fantastičnom ukusu.

Ova jednostavna torta će vas osvojiti svojom svežinom i ukusom jagoda, savršenim za letnje dane ili posebne prilike. Bez sumnje, ova torta će postati omiljeni dezert u vašoj kući.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija