Magazin
Pohovane paprike punjene sirom! Ne postoji lakši i ukusniji letnji ručak
Pohovane paprike punjene sirom predstavljaju pravi delikates i jedno od omiljenih jela u mnogim domaćinstvima. Kombinacija hrskave korice i topljenog sira unutar paprike čini ovo jelo savršenim za svaku priliku. Idealno je kao predjelo, glavno jelo ili čak kao užina. Priprema je jednostavna i ne zahteva mnogo vremena, a rezultat je uvek ukusan i zadovoljavajući.
Sledi recept za pohovane paprike punjene sirom, koji će vas sigurno osvojiti svojom aromom i teksturom.
Za nadev:
200 g sira (feta, sitan sir ili kombinacija)
50 g kačkavalja, isečenog na komadiće
Prstohvat soli
Biber
Peršun, sitno seckan
Za pohovanje:
2 jaja
Brašno
Prezle
Ulje za prženje
Priprema:
Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. Za nadev, u posudi izmešati sir, kačkavalj, so, biber i peršun.
Puniti polovice paprika nadevom od sira. Uvaljati punjene paprike prvo u brašno, zatim u umućena jaja, i na kraju u prezle, dobro pritiskajući da se prezle lepo zalepe.
Zagrejati ulje u dubokom tiganju na srednjoj temperaturi. Pržiti punjene paprike u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave sa svih strana.
Vaditi pržene paprike na papirne ubruse da se ocedi višak masnoće. Poslužiti toplo uz omiljeni sos ili salatu. Prijatno!