Foto: Shutterstock
Magazin
Recept za najkremastiji spanać! Jedan sastojak menja sve - Deca će ga obožavati!
Svi znamo koliko je spanać zdrav i koliko ga deca vole, ali ga mnoga zbog samog izgleda i specifične zelene boje, često odbijaju.
Kako bi ovo jelo prilagodili decu, predlažemo vam da u spanać dodate i pavlaku za kuvanje, jer ćete tako neutralisati boju i dobiti najkremastiji prilog za jela.
Informer
Sastojci:
500-600 g spanaća
3-4 čena belog luka
1 mala pavlaka za kuvanje
1 kašika brašna
malo mleka
Priprema:
Spanać operite i stavite da se kuva u ključalu vodu. Procedite, pa ostavite da se ohladi. U šerpi na malo ulja propržite sitno seckan beli luk i dodajte spanać koji ste izblendirali. Ako više volite možete da dodate i seckan spanać. Sipajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Ostavite da se kuva još par minuta, povremeno promešajte. Zatim brašno razmutite sa malo mleka i dodajte u spanać. Kuvajte dok se malo ne zgusne.