Autor: Informer.rs

17.08.2024.

06:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Punjene lepinjice gotove za tili čas! Nadev od mladog luka i ovog sastojka im daje poseban šmek!

Ne postoji osoba koja ne voli lepinjice punjene nekim zanimljivim nadevom. Sada smo pronašli baš jedan takav zanimljivi recept, koji će vas sigurno oduševiti. 

Lepinjice punjene spanaćem i mladim lukom, mogu biti idealna kombinacija koja će vas odmah zasititi i doneti pravu rapsodiju ukusa. 

Ono što je sada tokom leta veoma bitno, jeste da se jako brzo pripremaju, ali su i veoma lagane za stomak, ako ih ne jedete odmah. 

Priprema:

Prvo u činiju dodajte brašno i jogurt, a zatim počnite kašikom, a zatim prstima spojite testo. Mesite ih luptu oko minut, pa dodajte još brašna ako je potrebno. 

Uzmite drugu činiju i u nju dodajte mladi sir, fetu, seckani blanširani spanać, beli luk, limunovu koricu i sok, so i biber. 

Testo podelite na šest delova, a zatim lagano pobrašnite površinu. Stavite deo testa na površinu i razvaljajte u tanku palačinku. Dodajte 1-2 kašike mešavine sira. Zatim skupite ivice, stisnite, okrenite lepinju i ponovo lagano razvaljajte oklagijom.

Zagrejte tiganj i stavite lepinjice da se sa jedne strane prže oko 3-4 minuta, a zatim ih okrenite na drugu stranu. 

Na kraju ih premažite otopljenim puterom i uživajte. Prijatno!