Autor: Informer.rs

07.09.2024.

06:21

Foto: Shutterstock

Magazin

Jogurt pogača od par sastojaka! Spolja hrskava, a topi se u ustima - Svi će vam tražiti recept!

Retko je ko na našim prostorima koji ne uživa u različitim oblicima testa. Iako je svima jasno da ovakva hrana nije najzdraviji izbor, sve je u redu dok konzumiramo umerene količine.

Svi ponekad možemo sebi priuštiti malo uživanja, a ako imate decu to je dodatni razlog da ih obradujete.

Iako se čini jednostavno, priprema kiflica, pogače i pite nije baš tako laka. Međutim, sve što je potrebno su veština i precizne mere da bi rezultat bio savršen. Pratite uputstva i pripremite najmekšu pogaču ikada.

Informer

 

Sastojci: 

200 ml mleka
200 ml jogurta
20 g kvasca
20 ml ulja
1 kašičica šećera
malo soli
malo margarina za mazanje
700 - 800 g brašna

Priprema:

U mlakom mleku potopiti kvasac, dodati šećer i malo ulja, jogurt i zamesiti sa brašnom mekše testo. Ostaviti 20 min. da odmara a zatim iseći testo na 3 dela. Prvi razviti tanje u pravougaonik namazati margarinom uviti u rolati i rolat iseći na rolatiće i ređati u krug oko podmazane tepsije.

Razvući drugi deo oklagijom i opet namazati margarinom i uviti u rolat. Iseći ga nožem na pola po dužini pa uviti oko sebe i staviti do isečenih rolata,

Treći deo takođe razviti u pravougaonik, opet namazati, preklopiti tresto na četiri dela po dužini pa nožem iseći sa obe strane pa uviti u krug i to staviti u sredinu.

Pokriti da poraste, namazati žumancetom i mlekom posuti semenkama i krupnom solju i peći na 200 stepeni oko 40 min.