Autor: Informer.rs

05.09.2024.

11:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Ovako se zaista pravi turska kafa! Evo koliko puta mora da proključa! (VIDEO)

Dilara, Turkinja koja je pre nekoliko godina ušla u brak sa Aleksandrom i sada živi u Bosni, postala je poznata po svojoj prisutnosti na društvenim mrežama.

Simpatična i vesela, ona redovno deli video zapise o svom životu na Balkanu, a sve to radi na našem jeziku, kojim tečno govori.

Dilara osvaja publiku zanimljivim pričama, šaljivim videima i prikazivanjem kulturnih razlika između Turske i Bosne. Na svom profilu često deli i praktične savete, uključujući tradicionalne turske recepte. Jedan od najpopularnijih je njen recept za pravu, penušavu tursku kafu, koji rado prenosi svojim pratiocima.

Kafa treba dva puta da proključa

Dilarin recept glasi ovako:

Za jednu šoljicu kafe, prvo izmerite vodu i sipajte je u džezvu. Dodajte jednu kašičicu kafe i kratko promešajte. Nastavite sa kuvanjem bez dodatnog mešanja, a kada kafa provri, sakupite penu kašikom i stavite je u šolju. Vratite džezvu na šporet i sačekajte da kafa ponovo proključa, zatim ostatak sipajte u šolju. Primetićete da je ovaj postupak drugačiji od domaćeg načina pripreme kafe i da je rezultat mnogo jača kafa.