08.09.2024.

12:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Domaća supa sa knedlama koja uspeva svima! Lagan recept za jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak

Bez domaće supe nekada nije mogao da se zamisli ručak, a svima je omiljena upravo ona sa knedlama. Supa nije komplikovana za pripremu, ali ono što može da bude pipavo jesu knedle. Mi vam donosimo recept za najukusniju pileću supu i najmekše knedle koje će vam uspeti iz prvog pokušaja.

Sastojci:

400 g piletina

2 kašike griza (po potrebi)

1 veza zeleni

1 jaje

1 crni luk 

1 kašika maslinovog ulja

Informer

 

Priprema: 

Skuvajte meso

U šerpu stavite meso i sipajte vodu. Posolite ili pospite suvim začinom, pobiberite i začinite po želji. Kuvajte dok meso ne omekša. Skidajte penu kada se pojavi. 

Dodajte povrće u supu 

Isecite luk na pola, pa ga ispecite na ringli. Dodajte u šerpu sa mesom, kao i šargarepu, celer i paškanat. Kuvajte dok i povrće ne omekša. Zatim procedite supu i u nju vratite meso koje ste iseckali, kao i šargarpeu. 

Napravite knedle

Umutite jaje, dodajte malo soli i vode. Zatim dodajte griz i sjedinite sve. Na kraju dodajte i maslinovo ulje. Griz dodajte postepeno, smesa ne sme da bude previše gusta. Kašiko vadite smesu i stavljajte u supu, pa kuvajte još 10 minuta.