• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

01.08.2024

10:00

Obratite pažnju kada jedete supu iz kece! Znate li šta unosite u organizam kada posegnete za kašikom ovog jela

Pexels

Zdravlje

Obratite pažnju kada jedete supu iz kece! Znate li šta unosite u organizam kada posegnete za kašikom ovog jela

Podeli vest

Supa iz kesice svakako je na prvi pogled idealno rešenje kada nemamo vremena da napravimo domaću, ali znamo li koliko štetnosti ona sadrži za naš organizam i uopšte zdravlje.

Za par minuta dobijete četiri tanjira supe i to se čini kao sjajna zamena. Ali, ako ih često konzumirate morate znati nekoliko stvari.

Foto: Shutterstock

 

Sastav supe iz kesice nije baš dobar za naše zdravlje, zbog toga što one sadrže dosta soli i rezanca od belog brašna.

To znači da je povećan udeo ugljenih hidrata, a poseban problem predstavljaju transmasti, odnosno hidrogenizovane biljne masti i pojačivači ukusa.

Visoka koncentracija transmasti, šećera i soli, može oštetiti ćelije i povećati rizik od nastanka zapaljenskih procesa u organizmu.

Ako jedete supe iz kesice dva do tri puta nedeljno, to nije dobro. Izbegavajte često konzumiranje ovih supa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Neki funkcioneri SNS se sakrili u mišje rupe, ali Đukanović grmi: Govoriću istinu, briga me za rejting! (VIDEO)
Politika

Neki funkcioneri SNS se sakrili u mišje rupe, ali Đukanović grmi: Govoriću istinu, briga me za rejting! (VIDEO)

Dok neki funkcioneri naprednjaka, posebno na lokalu, ćute o iskopavanju litijuma, kalkulišu i ne oglašavaju se povodom rudarenja istog, jer se plaše reakcija i pada rejtinga, član predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik Vladimir Đukanović, ne mareći za rejting koji bi možda i pao usled izrečene istine, ne odustaje od toga da iznosi samo proverene i tačne informacije!

01.08.2024

11:32

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21