Magazin
Najjača zimnica ikada! Napravite marinirani beli luk na ovakav način i uživajte celu zimu
Sastojci:
300 g belog luka
200 ml belog vinskog sirćeta
200 ml belog vina
po želji maslinovog ulja
kašičica morske soli
bosiljak, peršun
par ljutih papričica
10-15 zrna bibera
Priprema:
Očistiti beli luk i ostaviti na stranu. U šerpicu staviti vinsko sirće, belo vino, iseckan peršun i bosiljak, zrna bibera, so i kuvati desetak minuta. U kuvano sirće staviti oljušten beli luk i kuvati još desetak minuta na tihoj temperaturi i ostaviti da se ohladi. Staviti beli luk u tegle, sipati 2/3 sirćeta u kome je bio beli luk, zrna bibera, pa sitno naseckati bosiljak, peršun i papričicu, dodati u tegle, pa dopuniti do kraja sa maslinovim uljem, da beli luk bude potpuno zaliven.
Dobro zatvorite tegle. Može da stoji nekoliko meseci, ali posle otvaranja mora biti u frižideru.