Magazin
Kuvar upozorio na ovu hranu! Nikako to ne naručujte - Retko kada ćete dobiti kvalitet!
Riba i krompir prženi u testu, poznati kao "fish and chips", jedno je od najomiljenijih jela u Britaniji, a jedan od kuvara govori koju hranu obavezno da izbegavamo.
Međutim, ono što se događa iza kulisa u ovim radnjama nije uvek poznato. Jordan Luxford, koji je prešao iz pripreme ribe za firmu koja upravlja otpadom reciklažom.
On je 2019, godine godine služio ovu omiljenu hranu na Vimbldonu, podelio je svoja iskustva iz pet godina rada u raznim radnjama za ribu i krompir duž južne obale Engleske.
- Većina ljudi ne zna da, nakon što pripremimo proizvode u testu, ulje koristimo za prženje krompira. To pomaže da se odstrane sitni delovi testa koji ostaju i nakon što se ulje procedi - objašnjava Jordan.
U brzoj hrani nikada ne bi naručio goveđi hamburger!
- Nikada ne bih naručio prženi goveđi hamburger! Ako želite dobar hamburger, najbolje je da ga nabavite iz proverene radnje - savetuje on.
Zanimljivo je to što je bivši kuvar otkrio koliko sati je potrebno za pripremu ribe i krompira i da što je veći restoran to iziskuje više vremena.
- Za rezanje ribe potrebno je nekoliko sati, dok je još više vremena potrebno za guljenje, pregled i sečenje 20 vreća krompira. Pripreme za petak naveče, kada se otvaraju vrata, počinju već u 10 ujutru - objašnjava Jordan.