Autor: Informer.rs

06.10.2024.

21:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Rolnice od patlidžana sa sirom! Jeftino jelo za celu porodicu - svi će tražiti još

U svetu kulinarstva, patlidžan se ističe kao sastojak koji ne samo da obogaćuje ukus jela, već i donosi obilje hranljivih sastojaka.

Ovaj recept za rolnice od patlidžana sa sirom predstavlja savršenu kombinaciju jednostavnosti i bogatstva ukusa, idealnu za sve ljubitelje povrća i sireva. Priprema ovog jela je brza i jednostavna, a rezultati su zapanjujući.

Informer

Priprema:

Patlidžan operite i iseckajte na tanke trake. Posolite ih i ostavite da odstoje oko 15 minuta kako bi ispustili vodu. Nakon toga, uzmite papirni ubrus i pažljivo utapkajte trake patlidžana da pokupite višak tečnosti. Ovaj korak je ključan za dobijanje savršenih rolada.

Nauljite trake patlidžana maslinovim uljem i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15 minuta, dok ne omekšaju. Nakon pečenja, ostavite ih da se prohlade.

U velikoj činiji pomešajte sir, jaje, parmezan i sitno seckani svež peršun. Ova smesa donosi kremastu teksturu i bogat ukus, savršenu za punjenje.

Na svaku traku pečenog patlidžana stavite po kašiku fila i pažljivo uvijajte u rolnice. Ređajte ih u tepsiju u koju ste sipali pelat paradajza, dodajući malo soli i mešavinu suvih začina po ukusu.

Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite oko 25-30 minuta. Pred kraj pečenja, pospite rendani kačkavalj i malo svežeg peršuna, čime ćete obogatiti izgled i ukus jela.

Kada rolnice dobiju zlatnu boju i mirisaju na svežinu, izvadite ih iz rerne i poslužite tople. Uživajte u ovom savršenom spoju ukusa koji će oduševiti vašu porodicu i prijatelje!