Magazin
Starinski recept za lovačku salatu! Mnogi kažu da je bolja od ajvara, a bez nje ne može nijedno slavlje da prođe
Donosimo vam pravi tradicionalni recept iz bakine sveske za lovačku salatu.
Ukoliko ne želite ljutu varijantu lovačke salate onda samo izbacite ljute papričice, a postupak spremanja ostaje isti.
Sastojci:
3 kg crvene paprike
3 kg paradajza
4 glavice iseckanog belog luka
4 ili 5 ljutih papričica (količinu odredite po ukusu)
3 lovorova lista
šolja ulja
kesica konzervansa
šolja sirćeta
pola šolje šećera
3 kašike soli
Priprema:
Paradajz prvo oljuštiti, pa samleti, a onda ga upržiti da ispari sok, potom dodati iseckanu crvenu papriku. Kad povrće bude skoro prženo dodati ulje, šećer, sirće, beli luk, konzervans, lovor i so i pržiti još nekih 15 minuta na srednjoj vatri. Na kraju dodati ljute papričice (mogu cele ili seckane)
U zagrejane tegle sipati smesu i ostaviti da se ohladi. Lovačku salatu možete čuvati u frižideru ili na nekom hladnom i tamnom mestu.