Autor: Informer.rs

14.10.2024.

10:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Najbolji recept za kesten pire! Jesenja poslastica kojoj niko ne može da odoli

Kesten pire možete umutiti sa mlekom, vodom, biljnim mlekom…Isto tako, količinu šećera možete povećai ili smanjiti, a možete, po želji i ukusu, dodati cimet, muskatni orah, rum, vanilu...

Informer

Priprema:

Kestenje operite, zasecite,, stavite u šerpu, prelijte vodom, da ogrezne i kuvajte  20-30 minuta od momenta kada provri.

Prohladite ga i oljuštite. Skinite i tanku opnu koja se nalazi ispod ljuske jer ta opna ima malo oporiji ukus. Oljušteno kestenje izgnječite gnječilicom za krompir ili sameljite u blenderu. Dodajte šećer i postepeno sipajte pavlaku dok ne dobijete željenu gustinu. Uzmite u obzir da će kesten pire biti čvršći kada odstoji jer kestenje sadrži dosta skroba, više nego krompir.

Prilikom služenja, ovu poslasticu možete ukrasiti šlagom. Možete dodati i preliv od čokolade.

Informer