03.02.2020.

11:05

Foto:

Magazin

RADE ZA MINIMALAC, ALI... Evo koliko je U REDU ostaviti BAKŠIŠ konobarima i vozačima! Uvedeno novo NEPISANO PRAVILO!

Sigurno ste se nekada našli u situaciji da niste sigrni da li bi trebalo da ostavite bakšiš. I ako se odlučite da ćete nekoga nagraditi za trud, niste sigurni koliko treba novca da date.Ljudi su navikli da napojnice daju konobarima, iako postoje i drugi koji se trude mnogo više da učine boravak u hotelu prijatnim.

OD OSEĆAJA KRIVICE STRADAJU LEĐA! Gde skladištimo POTISNUTE EMOCIJE i kako da ih se oslobodimo?

Informer

Naravno, nakon što platite ceo taj put i smeštaj i doplatite parking, spa-centar i još ko zna šta sve, teško je da osetite zahvalnost za nečiji trud jer ste vi to sve platili.Ali svesni ste da veoma mali deo zapravo ode ljudima koji su sve vreme vašeg odmora čistili za vama ili nosili kofere teške po nekoliko desetina kilograma.

(FOTO) SRPSKA BLOGERKA OTKRILA: Kako da napravite NAJBOLJE FOTKE za društvene mreže!

Informer

Putovanja nisu neophodna za život, najčešće putujemo iz čistog zadovoljstva, a to znači da se radi o luksuzu, a "Njujork tajms" je napisao tekst za sve one koji imaju nedoumice kako funkcioniše sve to oko bakšiša. Ako možete da priuštite uslugu, trebalo bi da možete da priuštite i zahvalnost. Većina radnika u hotelima zarađuje minimalac, pa je svaka napojnica značajna.

ČUDNO POREKLO NAŠEG PONAŠANJA: Zašto namigujemo, pokazujemo srednji prst i tetoviramo se?

Savetuje se da davanje bakšiša bude praksa. Kada se radi o restoranima i kafićima, ukoliko napojnica nije već deo cene, treba ostaviti od 5 do 10 odsto od računa, ali pre svega druge treba nagraditi po ličnom nahođenju.

Tagovi: