Autor: Informer.rs

06.06.2024.

17:00

Foto: Foto: Profimedia

Magazin

Zašto je svet u čudu? Princeza Bugarske mnoge šokira izgledom - Niko ne zna da je imala tešku infekciju!

Kada pomislite na princeze, možda vam na um padnu bajke i čarobni svetovi, ali stvarnost princeze Kaline od Bugarske je daleko uzbudljivija.

Rođena 19. januara 1972. godine u Madridu, Kalina je jedinstvena i samosvesna žena koja sama kroji svoj put. Kao jedina ćerka i peto dete kralja Simeona i kraljice Margarite, krštena je po rimokatoličkom obredu. Školovala se u prestižnim ustanovama poput Francuskog liceja i engleskog koledža u Madridu, prateći stope svog oca i braće.

Od ranog detinjstva, Kalina je bila zaljubljena u umetnost. Njena strast prema restauraciji, primenjenoj umetnosti i očuvanju kulturno - istorijskog nasleđa odvela ju je u London, gde je stekla stručnost u restauraciji nameštaja, umetničkih predmeta i istorijskog dizajna.

Informer

 

Kalina se 26. oktobra 2002. godine udala za Antonija Hosea (Kitina) Munjoza i Valkarsela, poznatog španskog pomorskog navigatora i istraživača, ambasadora dobre volje Uneska. Venčanje je održano u palati Carska Bistrica, uz rimokatolički obred, a potom su mladenci primili blagoslov po kanonu Pravoslavne Crkve od Episkopa Joana Dragovitiskog u Borovečkoj crkvi, koju je izgradio kralj Ferdinand početkom 20. veka. Princezina venčanica, delo bugarskog modnog dizajnera, bila je ukrašena bugarskim nacionalnim motivima.

Kalina je 14. marta 2007. godine u Sofiji rodila sina, princa Simeona Hasana. On je kršten po pravoslavnom obredu 25. aprila 2008. godine, dobivši ime Simeon u čast dede i Hasan u čast pokojnog kralja Maroka Hasana II. Kuma na krštenju bila je princeza Irena od Grčke i Danske.

Za razliku od mnogih članova kraljevskih porodica, Kalina ne prati strogi protokol. Često je viđaju u teretani, gde posvećeno trenira.

- Posvećena sam treninzima sa opterećenjem i zdravlju tela, ja sam sportista - izjavila je jednom prilikom za medije. 

Nije svaki dan da vidite nekoga u svojim pedesetima sa tako snažnom građom. S obzirom na to koliko truda i posvećenosti je potrebno za izgradnju takvih mišića, 

Izmenjeni izgled nosa princeze Kaline, pored njenih impozantnih mišića, privukao je pažnju iako retko ko zna kroz kakvu je borbu prošla. 

U početku je doživela manju povredu koja je dovela do polomljenih zuba nakon pada. Tokom lečenja zuba, nastala je ozbiljna infekcija u vilici koja je zahtevala produženo lečenje i kompleksnu operaciju kako bi se sprečilo dalje širenje infekcije na druge delove tela. Posledice ove infekcije su značajno uticale na izgled njenog nosa.