18.07.2024.

16:04

Foto: profimedia

Magazin

Najviša žena na svetu oborila još 2 rekorda! Rumejsa iz Turske se opet upisala u Ginisovu knjigu - ljudi su šokirani njenom pojavom (FOTO)

Rumejsa Gelgi visoka je 213 cm, a njena visina je uzrokovana retkim genetskim stanjem zvanim Viverov sindrom koji izaziva prekomerni rast kostiju.

Oborila dva nova rekorda

Ova 27-godišnjakinja slavi svoju 10. godišnjicu kao rekorderka, nakon što je 2014. godine predstavljena kao najviša žena na svetu. Ove nedelje dobila je titulu najduže bebe na svetu ikada rođene. Na rođenju je imala čak 59 cm.

- Osećam se kao da ovo dokazuje da sam rođena da obaram rekorde - rekla je za Vhat's The Jam Rumejsa, iz Turske, ali trenutno živi u SAD.

Informer

 

- Volim kada privučem pažnju zbog svoje visine. Dobijam poruke podrške od ljudi, a kada mi priđu da ćaskaju i slikaju se sa mnom, osećam se ponosno i zadovoljno. Ovo mi definitivno prija - rekla je ona za Jam Press.

Oborila 8 svetskih rekorda

Rumejsa je rekla da je bilo „prilično iznenađujuće“ kada joj je uručena najnovija titula, pored toga što ima najduže uši za jednu ženu. Ovo čini njen osmi svetski rekord, a takođe može da se pohvali titulama koje pokrivaju da ima najduži prst od 11.2 cm, najširi raspon ruku od 22.6 cm.

Ona takođe ima najveće šake na svetu. Na desnoj ruci šaka je dugačka 24.93 cm, a na levoj 24.26 cm. Rumejsa je rekorderka i u tome da ima najduža leđa od 59.9 cm.

Prethodno ponela titulu najviše tinejdžerke.

- Pre 10 godina oborila sam svoj prvi Ginisov svetski rekord ikada kao najviša tinejdžerka. Imala sam dovoljno sreće da postavim još sedam svetskih rekorda tokom poslednje decenije. Sve su povezane sa mojim prirodnim oblikom tela. Poseban je osećaj kada možeš da oboriš 8 svetskih rekorda sa sindromom sa kojim sam rođen - izjavila je Rumejsa.