• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

26.06.2024

21:00

Ovo je prava visina Josipa Broza Tita! Pričalo se da ima dvojnika - šokiraće vas koliko je bio visok lider pred kojim se klanjao svet

profimedia

Zanimljivosti

Ovo je prava visina Josipa Broza Tita! Pričalo se da ima dvojnika - šokiraće vas koliko je bio visok lider pred kojim se klanjao svet

Podeli vest

Legendarni lider bivše Jugoslavije, Josip Broz Tito, ostaje nezaboravna figura koja je obeležila 20. vek svojim političkim uticajem i harizmom. Pored svoje političke karijere, javnost često intrigiraju i detalji iz njegovog privatnog života, kao i to koliko je bio visok.

Josip Broz Tito, jedan od najistaknutijih lidera 20. veka i dugogodišnji predsednik Jugoslavije, ostao je zapamćen i po svojoj visini. Iako su detalji iz njegovog ličnog života često bili obavijeni tajnama, visina Tita je tema o kojoj su mnogi spekulisali.

Prema dostupnim izvorima i dokumentaciji, Josip Broz Tito bio je visok oko 167 centimetara, što ga svrstava u red nižih političkih lidera svog vremena.

Foto: profimedia

 

Ova informacija budi interesovanje ne samo zbog njegove političke uloge i nasleđa koje je ostavio, već i zbog želje javnosti da sazna više o ličnom životu i karakteristikama ovog kontroverznog, ali i omiljenog vođe.

Mnoge teorije razvijale su se o visini poznatog vođe, pa je tako jednom prilikom osvanuo i podatak da je pravi Broz bio visok 180 cm, a da je čovek koji se predstavlja u javnosti zapravo njegov dvojnik. 

Sve je naravno ostalo na teorijama i pričama i nikada nije bilo podobnih dokaza da je takva tvrdnja bila istinita. 

Tito je svakako svojom harizmom, vizionarskim pristupom politici i nezavisnim stavom prema međunarodnim odnosima ostavio dubok pečat na jugoslovenskom prostoru i šire. Njegova visina, kao jedan od aspekata njegove ličnosti, samo je dodatak fascinaciji koju javnost i danas pokazuje prema njemu.

Foto: profimedia

 

Podsetimo, Josip Broz Tito preminuo je 4. maja 1980. godine, ali njegovo nasleđe i dalje inspiriše, podsećajući nas na važnost njegove uloge u istoriji Balkana i sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kraj: Danci ipak lak zalogaj za "pancere"!
EURO 2024

Kraj: Danci ipak lak zalogaj za "pancere"!

Dašanji program na Evropskom prvenstvu u Nemaćkoj posvećen je dvema utakmicama osmine finala. Švajcarska je savladala Italiju sa 2:0 i izbacila ih sa takmičenja. U istoj fazi takmičenja u Dortmundu se sastaju Nemačka i Danska.

29.06.2024

15:37

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija