22.07.2024.

12:00

Foto: Foto: EPA Images

Magazin

Frapantno saznanje o ishrani Čarlsa! Evo zbog čega kralj uvek preskače ručak - razlog ne biste mogli ni da naslutite

Kralj Čarls već nekoliko godina sledi strogu dijetu i rigidnu svakodnevnu rutinu vežbanja i u tome je vrlo disciplinovan.  Monarh, poznat po svojoj strogoj ishrani i rutini vežbanja, privukao je pažnju zbog svog načina života.

Informer

 

70 činjenica koje je Klarens Haus objavio 2018. godine, povodom njegovog 70. rođendana, otkrile su njegove disciplinovane navike. Kralj ima dva obroka dnevno, isključujući ručak koji smatra "luksuzom" koji ometa njegov raspored.

Kralj Čarls preskače ručak

Džulijan Pejn, bivši Čarlsov sekretar za štampu, takođe je otkrio da njegov bivši šef nema pauzu za ručak i da jede voće i semenke za doručak. Nasuprot glasinama da se kralju svakog jutra nudi izbor jaja, gospodin Pejn je rekao:

- Nikad nisam video ni jedno kuvano jaje za doručak za sve godine koliko sam tamo radio.

- Kralj ne jede ručak, tako da je rana lekcija koju sam naučio dok sam bio na putu sa njim bila je da doručkujem ili ponesem nekoliko snek barova da bi mogao da budem aktivan ceo dan. Radni dan je prilično nemilosrdan - izjavio je Pejn.

Štaviše, monarh praktikuje povremeno veganstvo, uzdržavajući se od mesa i ribe određenim danima, uz povremene dane bez mleka, a kao razlog navodi brigu za životnu sredinu kao glavnu motivaciju. Bakingemska palata se čak oglašavala za veganskog kuvara koji živi u mestu tokom njegovog meseca krunisanja.

Informer

 

U intervjuu za Bi-Bi-Si 2021, Kralj je rekao:

- Naravno, važno je šta jedemo. Godinama nisam jeo meso i ribu dva dana u nedelji. I ne jedem mlečne proizvode jednog dana u nedelji ako je to uradilo više, smanjićete veliki pritisak na životnu sredinu.

Organski proizvodi zauzimaju značajno mesto u prehrambenim preferencijama kralja Čarlsa, a bivši kraljevski kuvari svedoče o njegovoj strasti prema njima. Daren MekGradi i Karolin Rob otkrili su da je farma monarha bila među prvima u Velikoj Britaniji koja je dobila organski sertifikat.

Rigorozna rutina vežbanja

Zajedno sa ishranom, kralj Čarls se pridržava rigorozne rutinu vežbanja. Izveštaji pokazuju da on sledi plan 5KSB Kraljevskog vazduhoplovstva Kanade, dizajniran za pilote koji zahtevaju vežbe bez teretane, dva puta dnevno.

Pored toga, kraljica Kamila je pohvalila njegovu naviku da dovoljno hoda, opisujući ga kao „verovatno najsposobnijeg čoveka svog doba“, često se upuštajući u duge šetnje koje su prema njenim rečima poput onih koje imaju planinske koze.

Informer

 

- On je verovatno najsposobniji čovek svojih godina koje poznajem. Hodaće i hodati i hodati. On je kao planinska koza. Ostavlja sve kilometrima iza sebe - izjavila je kraljica jednom prilikom.