10.08.2023.

18:00

Foto: Instagram/soyvictoriamatosa

Magazin

Zadirkivali su je zbog debelih nogu, a onda je dobila dijagnozu! Ova neizlečiva bolest je razlog njenih velikih oblina (FOTO)

Viktorija Matosa (26) je neumorno vežbala u teretani, ali nije primetila nikakve rezultate, zbog čega se osećala tužno i iscrpljeno. Zapravo, nije imala pojma da njeno zdravstveno stanje stoji na putu napretku u fitnesu.

U školi, influenserku, koja sada ima 4,3 miliona pratilaca na Instagramu, su maltretirali zbog izgleda njenih "debelih" nogu, a vršnjaci su joj davali okrutne nadimke.

Viktorija je osećala sram, čak i da izađe iz kuće, pa i da obuče određenu odeću, kao što je šorc, zbog čega je potražila savet lekara. 

Kasnije joj je dijagnostikovan lipoedem - bolest koja uzrokuje da se abnormalne masne naslage neravnomerno nakupljaju u telu i koja nema lek.

Sada se Viktorija nada da će podići svest o ovom stanju i pomoći drugima da prihvate sebe, prenosi TheSun.

- Uvek sam imala debele noge, ali je počelo da se pogoršava nakon što sam dobila menstruaciju i nisam mogla čak ni da nosim šorts van kuće, bilo me je previše stid. Počela sam da izbegavam da idem na plažu i samo sam nosila helanke i farmerke, zbog čega mi je bilo veoma neprijatno, a udaljavala sam se i od prijatelja. Zbog maltretiranja i pritiska da uvek radim mnogo vežbi da bih smršala, isprobala sam mnoge restriktivne dijete, što je dovelo do toga da sam se prejedala. Provodila sam tri sata u teretani, dok nisam postala iscrpljena, odustajala i onda kompulsivno jela - rekla je Viktorija i dodala:

- Želim da pomognem drugim ženama, jer sam nakon otkrivanja lipoedema na Instagramu dobila nekoliko poruka od žena koje su se osećale loše i nisu znale da imaju ovo.