Magazin
Otkrijte zašto bi grožđe trebalo jesti svaki dan!
Grožđe je odlično za zdravlje i postoji mnogo razloga zašto bi trebalo češće da ga jedemo.
Ovo su neki od njih:
Jača imunitet
Odličan je izvor vitamina C, koji stimuliše imuni sistem da se bori protiv bakterijskih i virusnih infekcija.
Potencijalno sprečava rak
Antioksidansi u grožđu štite ćelije od dejstva slobodnih radikala, smanjujući oksidativni stres i time potencijalno sprečavajući rak.
Smanjuje pritisak
Grožđe ima veoma malo natrijuma, što je poželjno u slučaju visokog krvnog pritiska, a kalijum u grožđu će dodatno pomoći da se pritisak dovede u ravnotežu.
Čuva srce
Resveratrol ne samo da pomaže u prevenciji raka, već se pokazalo i da pomaže u zaštiti od srčanih bolesti.
Smanjuje holesterol
Vlakna u grožđu će pomoći u smanjenju visokog holesterola.
Jedno istraživanje je pokazalo da su ljudi sa visokim holesterolom koji su jeli tri šolje crvenog grožđa dnevno tokom osam nedelja imali niži ukupni holesterol i LDL holesterol.