15.11.2023.

10:22

Foto: pexels.com

Magazin

Laneno seme i karanfilić čiste creva od parazita!

Često nismo ni svesni njihovog prisustva, ali oni mogu da izazovu razne zdravstvene probleme, kao što su smetnje sa varenjem, umor, glavobolja, alergije, anemija, kožne bolesti, pa i čak rak.

Paraziti se mogu preneti putem kontaminirane hrane, vode, životinja, insekata, ljudskog kontakta i drugih izvora.

Zato je važno redovno čistiti organizam od parazita i sprečiti njihovo razmnožavanje.

Jedan od najefikasnijih i najprirodnijih načina za čišćenje organizma od parazita, pri tom jeftin i lak za primenu, je korišćenje mešavine karanfilića i lanenog semena.

Ova dva sastojka imaju snažno antiparazitno, antibakterijsko, antigljivično i antiinflamatorno dejstvo. Oni mogu da unište gotovo sve vrste parazita, uključujući i njihova jaja i larve. Takođe, oni poboljšavaju rad creva, jetre i žuči, podstiču varenje, regulišu šećer u krvi, smanjuju holesterol i trigliceride, jačaju imunitet i normalizuju telesnu težinu.

Informer

 

Kako se koriste karanfilić i laneno seme za čišćenje organizma od parazita? 

Čišćenje organizma od parazita je važan korak ka boljem zdravlju i kvalitetu života. Karanfilić i laneno seme su prirodni i jeftini saveznici u ovoj borbi. 

Potrebno je uzeti 10 delova lanenog semena i 1 deo suvih cvetova karanfilića (na primer, 100 grama semena lana i 10 grama karanfilića). Sve zajedno usitniti u prah, u mlinu za kafu ili kupiti samleveno u prodavnici zdrave hrane.

Uzimati svaki dan po 2 ravne supene kašike, u toku tri dana. Prah možete dodati u kuvanu hranu, u jedan obrok, ili ga pojesti, i nakon toga popiti čašu tople vode.

Posle trodnevnog uzimanja ove mešavine, napraviti pauzu od 3 dana. Zatim sve ponoviti. Ovu smesu treba konzumirati mesec dana.

Ova mešavina je veoma efikasna, jer kod konzumacije, ostaje na zidovima creva, a rezultat je da će paraziti biti primorani da napuste vaš organizam.

Informer

 

Odvar lana na prazan stomak

Za poboljšanje ishoda, preporučuje se i korišćenje odvara lana, na prazan želudac. Za pripremu odvara, potrebno je uzeti 1 kašiku semena lana i preliti ih sa 2 šolje vode. Kuvati na tihoj vatri oko 15 minuta, a zatim ostaviti da se ohladi. Procediti i popiti pola šolje odvara, ujutru i uveče, tokom 10 dana. 

Ovaj odvar će omekšati i očistiti crevne zidove, olakšati izbacivanje parazita i toksina, ali i sprečiti zatvor.

Za čišćenje organizma od parazita, takođe, važno je da se pridržavate zdrave i uravnotežene ishrane, bogate vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidantima.

Izbegavajte slatkiše, belo brašno, prženu i masnu hranu, alkohol, kafu i gazirana pića. Jedite više svežeg voća i povrća, fermentisanih mlečnih proizvoda, semenki bundeve, suncokreta, orašaste plodove, peršunov list, mirođiju i druge začinske biljke. Pijte dovoljno vode, biljnih čajeva i sveže ceđenih sokova. Vežbajte redovno, odmarajte se dovoljno i izbegavajte stres.