18.02.2024.

14:50

Foto: Shutterstock

Magazin

"Ne bih mogla da je spasim!" Zbog gojaznosti joj umalo poginula ćerka! Imala je 140 kila, a sad je neprepoznatljiva (FOTO)

Olivija Kalard-Vilijams, 32, koja je prošle godine imala oko 140 kilograma, plašila se da neće moći da zaštiti svoju decu, nakon zastrašujućeg incidenta.

Mama i njen suprug su kupovali tri jela za poneti nedeljno, ali su se "grubo probudili" kada je njena ćerka Pejton, tada tri godine, pobegla od nje, a Olivija nije uspela da je sustigne.

Srećom, njena ćerka je bila dobro, ali incident je naterao mamu da u januaru 2023. započne sa programom mršavljenja

Od tada, Olivija je izgubila 44.5 kilograma i sada može aktivno da se bavi svojom decom

Olivija je godinama bila nezadovoljna svojom težinom, prisećajući se kako su joj stranci davali okrutne komentare od kada je bila tinejdžerka.

- Visoka sam 183cm i prilično sam široka, a ljudi su mi prilazili i govorili: "Očigledno si muškarac". To se dešavalo od malih nogu, pa sam čim sam imala priliku, uradila plastičnu operaciju i stavila grudi, kako bih izgledala ženstvenije. Zbijala sam šale o svojoj težini, nazivala bih sebe bebom pandom - rekla je Olivija, koja je otkrila i kako je izlgedao incident sa ćerkom, zbog kojeg je promenila život.

Dok je išla u vrtić sa Pejton, devojčica je pobegla od nje. Sprintajući niz uličicu koja je vodila do prometnog puta, Olivija se uspaničila i pokušala da pojuri za svojom devojčicom, ali je otkrila da ne može da je drži korak.

- Nisam mogla da nastavim ovako, ne mogu da ostanem bez daha noseći svoju bebu uz stepenice, morala sam da skinem težinu.

Kako je istakla, muž je veoma ponosan na nju, a Olivija planira da skine još kilograma. 

Informer

dijeta

Gubitak težine bi trebalo da bude dugoročna posvećenost zdravijem životu, a ne bilo kakve drastične mere.

Saveti nacionalne zdravstvene službe, koji se mogu polako usvajati, uključuju:

1. Budite aktivni 150 minuta nedeljno, ovo možete podeliti na kraće sesije.

2. Nastojte da unosite 80 g svežeg, konzerviranog ili smrznutog voća ili povrća, što se računa kao 1 porcija.

3. Cilj je da izgubite 0,5 do 1 kg, nedeljno.

4. Čitajte etikete na hrani.

5. Dodajte kriške limuna ili limete za bolji ukus.

6. Smanjite hranu sa visokim sadržajem šećera i masti - počnite tako što ćete zameniti zašećerene žitarice za alternative od celog zrna.

7. Podelite svoj plan mršavljenja sa nekim kome verujete - oni vam mogu pomoći da vas motivišu kada imate loš dan.