Magazin
Pomaže za čir na želucu, reguliše holesterol, crevnu floru... Sok od kupusa je prava riznica zdravlja, a evo i kako se pravi
Još odavno je poznata izreka da "zdravlje na usta ulazi". Postoji mnogo namirnica koje, pravilnom upotrebom, poboljšavaju naše zdravlje i generalno funkcionisanje organizma.
Jedna od njih je i definitivno kupus, koji osim kao salatu ili glavno jelo, možete spremati i u obliku soka.
Benefiti soka od kupusa:
- reguliše nivo holesterola
- pomaže u borbi protiv čira na želucu
- pomaže u borbi protiv inflamacije u organizmu
- pomaže u održavanju zdravlja creva
- suzbija helikobakteriju u želucu
- pomaže u apsorpciji nutrijenata iz druge hrane
Priprema 1:
Pola kupusa iseckajte na sitno ili izrendajte. Stavite u teglu (do pola tegle) i do vrha prelijte vodom. Ostavite da odstoji 48 sati, a zatim procedite i pijete ujutru i uveče, po jednu čašu.
Priprema 2:
Kupus iseći na pola, pa izvaditi "srce". Iseckati na sitnije komade, staviti u sokovnik i iscediti. Možete odmah piti.