Autor: Informer.rs

28.08.2024.

22:00

Foto: printskrin Instagram

Magazin

Mislila da joj je loše od pića, a zapravo je bila teško bolesna! Podmukli simptomi ukazali su na strašno stanje

Kara Pajper je bila na Baliju u Indoneziji dve nedelje kada je iznenada počela da se oseća veoma loše, kao da ju je, kako je sama rekla, udario autobus. Ova 22-godišnjakinja imala je visoku temperaturu, glavobolje, bolove u mišićima i ekstremni umor, sve uobičajene simptome denga groznice.

Denga, poznata i kao "groznica loma kostiju", je infekcija koja se prenosi ubodom komaraca i izaziva tešku bolest nalik gripu.

Većina ljudi se oporavi u roku od jedne do dve nedelje, ali neki mogu završiti u bolnici. U pojedinim slučajevima, denga može biti fatalna.

Na snimku koji je napravila njena prijateljica, Ebi Vhoreskei, primetno je kako Kara maše rukama dok spava, delujući kao da je opsednuta, kao da pokušava da otera muve. Ebi se čak našalila da je pomislila kako će možda morati da "pozove sveštenika" nakon što je videla jezive pokrete svoje prijateljice.

U to vreme Kara nije shvatala da ima denga groznicu i mislila je da je u pitanju samo mamurluk, pa se trudila da nastavi normalno sa svojim aktivnostima.

- Bio je to pakao. Osećala sam se užasno loše, bukvalno kao da me je udario autobus. Celo telo mi je bilo teško i bolno. Mislila sam da sam samo iscrpljena zbog vremenske razlike ili možda zbog alkohola. Bila sam u šoku kada sam se probudila i videla snimak koji je napravila Ebi. To me zaista uplašilo. Ne znam da li sam halucinirala u snu ili šta se tačno dešavalo, ali to je bio jedan od prvih dana kada sam dobila ovu bolest. Ne znam da li sam u snu zamišljala muve, ali nikada se ranije nisam tako ponašala dok spavam. Bilo je stvarno loše. Moja prijateljica je očigledno bila prestravljena, mislila je da će morati da pozove sveštenika - kaže Kara, prenosi "The Sun".

Kara, koja trenutno studira obrazovanje na univerzitetu, navodi da je prošla kroz "pakao" dok je pokušavala da nastavi sa uživanjem i istraživanjem na odmoru.

Simptomi denga groznice:

groznica

jaka glavobolja

bol iza očiju

bol u mišićima i zglobovima

mučnina i povraćanje

rasprostranjeni osip

bol u stomaku

gubitak apetita