14.01.2020.

13:15

Foto:

Planeta

OTVORENI NAPAD AMERA NA NAŠU ZEMLJU I CRKVU! Bugajski optužio SPC i Vladu Srbije za destabiliaziju Crne Gore! OVE SULUDE OPTUŽBE GOVORE VIŠE OD SVEGA!

Komenarišući nedavno usvajanje spornog Zakona o slobodi veroispovesti, koji je u crnogorskom parlamentu usovjen pod okriljem noći i nakon hapšenja poslanika opozicionog Demokratskog fronta, koji su bili protiv usvajanja tog akta, Bugajski takođe tvrdi "da i dalje ima članova srpske elite i Crkve, koji veruju da Crna Gora pripada Srbiji".

Bugajski za Glas Amerike kaže da mu to liči na ono kako Rusija gleda na Ukrajinu i u tome vidi određene paralele.

Zna da Crnogorska pravoslavna crkva nije priznata na isti način na koji je priznata ukrajinska crkva, ali je, tvrdi, nezavisna i smatra da ne treba isključiti mogućnost da se i to priznanje dogodi u bliskoj budućnosti.

Zvaničnoj Podgorici sugeriše da mora imati svoje institucije da bi održala svoju nezavisnost, a Srbija, ocenjuje, ne može sebi da priušti sukob sa Crnom Gorom, jer će to podriti njen napredak, i ka Evropskoj uniji, ali i kada je reč o stabilnosti u zemlji.

SPREMA SE OFANZIVA U SB UN PROTIV BANJALUKE! Tvrdnja da je Republika Srpska država digla na noge Sarajevo i DEŽURNOG REDARA U BIH VALENTINA INCKA!

Upitan da kaže ko prema njegovom mišljenju stoji iza kampanje u Srbiji i da li se može govoriti o istim snagama koje su pokušale da destabilizuju Crnu Goru uoči izbora 2016. godine, Bugajski kaže "da postoji razlika između toga ko okestrira kampanju i ko je vodi".

Elemente za destabiliaziju Crne Gore Bugajski vidi u Crkvi i Vladi Srbije.

Ne želeći da pominje imena, kaže da oni "moraju da se pogledaju u ogledalo i da vide u šta vode Srbiju i Crnu Goru, ako nastave sa tim putem konfrontacije".

ALBANCI USRED CRNE GORE DIŽU SPOMENIK SRBINU! Crnogorsko Ministarstvo kulture ili ne zna ko je Skenderbeg, ili... IPAK, EVO DA PODUČIMO MALO I JEDNE I DRUGE!

Govoreći o uicaju Rusije na događaje u Crnoj Gori, Bugajski kaže da Moskva, naravno, uvek ima ulogu u svemu tome.

"Rusija nije odustala od pokušaja da destabilizuje Crnu Goru. U suštini, deo ruske politike je da pokuša da destabilizuje NATO iznutra. I dalje može da za to upotrebi srpski nacionalizam, ovo celo pitanje pravosljavlja", naveo je Bugajski, uz napomenu da je Rusija pretrpela veliki poraz u Ukrajini, i, kako kaže, ne želi još jedan kada je reč o Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Bugajski tvrdi da Rusija zato podržava SPC što bi, kako tvrdi, moglo da uvede Srbiju i Crnu Goru u nasilje, a da pritom neće posledice trpeti Rusije, već lokalno stanovništvo.

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE

Tagovi: