25.08.2020.

18:32

Foto:

Planeta

BRITANCI I NATO VEŽBAJU ZA RAT SA SRBIJOM! Otkriveno šta je misija elitnih specijalaca koji su stigli u BiH! OVO NIJE SLUČAJNO!

Inače, dolazak britanskih vojnika u BiH uobičajen je i redovan postupak, a jedinica koja je došla u potpunosti je u lancu komande EUFOR-a.       

- Britanska vojska je u Bosni i Hercegovini na vežbi 'Brzi odgovor'. Ovde se nalazi i strateški avion kompanije Antonov AN-124 u RAF Brize Norton u kojem se nalaze oklopna vozila britanske vojske sa MAN-ovim kamionima i autobusima - napisao je Fild.

U ovoj vežbi, koju je organizovao EUFOR, kako je najavljeno, učestvovaće 20 država koje su pod komandom EUFOR, uključujući i Višenacionalni bataljon. Među tim zemljama su Austrija, Bugarska, Grčka, Mađarska, Italija, Rumunija i Ujedinjeno Kraljevstvo.

OSLOBODITE MLADIĆA, TUŽILAŠTVO NEMA NITI JEDAN DOKAZ ZA SVOJE TVRDNJE! Odbrana komandanata VRS udarila na Hag!

Vežba "Brzi odgovor 2020" će se održavati širom BiH od 31. avgusta do 5. septembra. Cilj ove vežbe je da se omogući vojnicima Oružanih snaga BiH i EUFOR-a zajednička obuka za operacije podrške miru, kao i sposobnost EUFOR da dovede u zemlju rezervne snage koje pomažu vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

Vežba se održava svake godine, te je deo redovnog kalendara obuke Oružanih snaga BiH i EUFOR-a.