04.05.2021.

22:56

Foto:

Planeta

(FOTO/VIDEO) SRBIJO, OPREZ! AMERI U ZADAR BRODOVIMA DOPREMAJU ORUŽJE I OPREMU ZA OBUZDAVANJE RUSIJE NA BALKANU! Vojni brod "Yuma" iskrcao opasan tovar!

Americka vojna oprema potom je prevezena u kasarnu "Pukovnik Mirko Vukušic" u Zemuniku, gde je uspostavljeno Ekspedicijsko zapovedništvo vežbe "Brzi odgovor 21" zaduženo za aktivnosti logističke podrške svim snagama koje učestvuju u delu vežbe u Hrvatskoj i BiH, navodi ''''Večernji list''''.

Nakon toga, u prvoj polovini maja, sva oprema će iz kasarne u Zemuniku biti kopnenim putem prebačena na krajnja odredišta, vojni poligon "Eugen Kvaternik" u Slunju i na vojne poligone u BiH, prenosi Klix.ba.

Kako dodaje, očekuje se da će ostatak američke vojne opreme i naoružanja za vežbu "Brzi odgovor 21" stići u luku Gaženica u narednim danima.

TO MU JE PEVALA MAJKA! TITO TRAŽIO DA MU SVIRAJU USPAVANKU, kad su krenuli, spustio je cigaretu, IZUSTIO NIJE DOBRO I...

Oružane snage BiH realizuju završne pripreme za predstojeću bilateralnu vežbu s Oružanim snagama SAD "Brzi odgovor 21".

Vežba će biti održana u drugoj polovini maja 2021, u sklopu multilateralne vježbe "Branilac Evrope 21" ("Defender Europe 21"), a u organizaciji američke Komande kopnenih snaga za Evropu i Afriku (USAEUR-AF).

U BiH su juče sleteli prvi američki vojni helikopteri, koji će sa Oružanim snagama BiH učestvovati u ovoj vežbi.

(VIDEO) PANIKA U SVETU, DEO KINESKE RAKETE NEKONTROLISANO KRUŽI OKO ZEMLJE, GDE ĆE PASTI?! Njujork, Madrid, na Novi Zeland, Čile... SRBIJA NIJE OPCIJA?!

Prethodno je konvoj vojnih vozila iz sastava 21. zapovedništva za podršku americkih oružanih snaga u Evropi ušao u BiH 21. aprila na graničnom prelazu Gradiška.