21.06.2021.

21:02

Foto:

Planeta

DODIKOVO NAREĐENJE, SRBI U DIPLOMATIJI BIH DA SLUŠAJU ISKLJUČIVO NAREĐENJA IZ SRPSKE! Šta sada, Banjaluka povukla brutalan potez!

Reagujući na predlog ministra inostranih poslova u Savetu ministara Bisere Turković da u zgradi UN u Njujorku bude postavljena izložba o Srebrenici, Kovačević je istakao da je to dokaz da su potrebni razgovori predstavnika Srpske i Federacije BiH /FBiH/ o budućnosti BiH.

- To je nešto što je neminovno i samo tako možemo da pokušamo da nađemo način da BiH opstane u budućnosti - rekao je Kovačević za RTRS.

Kovačević naglašava da ljudi iz strukture SDA pokazuju apsolutno nepoštovanje institucija BiH, zemlje u koju se oni, navodno, toliko zaklinju i toliko je vole.

Očigledno je, ističe Kovačević, da oni ne mogu da prihvate dejtonsku BiH.
       
- Oni konstantno pokušavaju da se ponašaju po principu nekih njihovih ciljeva, a to je ta takozvana republika BiH u kojoj nema mesta za bilo koga drugog osim za Bošnjake. To je nešto što je apsolutno neprihvatljivo - rekao je Kovačević.

SRBIJA JE ODAVNO NA BRANIKU! MOSKVA JASNA NEĆEMO TO DOZVOLITI NI PO KOJU CENU! Oko ovog nema razgovora, "banditi" neće proći!

On je poručio da Srpska konstantno poštuje institucije BiH i način na koji se tu donose odluke.
       
- Ovo sada već prelazi sve granice i ono što možemo sa sigurnošću da kažemo jeste da ćemo i mi kao predstavnici Republike Srpske, predstavnici srpskog konstitutivnog naroda na nivou BiH, uskoro imati i te kako jasan odgovor i jasnu reakciju na ovakve sramne i skandalozne postupke predstavnika bošnjačkog naroda u zajedničkim institucijama u BiH - istakao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, Srpska već ima određenu reakciju prema generalnom sekretaru UN i članicama Savjeta bezbjednosti.

- Mi ćemo u potpunosti da delegitimizujemo Svena Alkalaja kao bilo kakvog predstavnika BiH, jer on to nije. On je predstavnik hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića i radikalnih bošnjačkih struktura i to mora biti svima u svetu jasno - naveo je Kovačević.

Informer

On je rekao da je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik već reagovao i obavestio sve diplomate Republike Srpske u sistemu diplomatije BiH da u budućem periodu nisu više dužni da slušaju bilo kakve naloge i informacije Ministarstva inostranih poslova u Savetu ministara.

SRPSKA FORMIRALA TIM ZA MIRAN RAZLAZ BIH, SARAJEVO I ZAPAD ĆE POLUDETI! To je besmislena država, mora se razgovarati o budućnosti!

      
- Oni u budućnosti treba da slušaju isključivo naloge koji dolaze od srpskog člana Predsedništva, kao šefa diplomatije svih predstavnika Republike Srpske u sistemu diplomatije BiH - rekao je Kovačević.