• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

21.06.2021

17:23

SRPSKA FORMIRALA TIM ZA MIRAN RAZLAZ BIH, SARAJEVO I ZAPAD ĆE POLUDETI! To je besmislena država, mora se razgovarati o budućnosti!

Balkan

SRPSKA FORMIRALA TIM ZA MIRAN RAZLAZ BIH, SARAJEVO I ZAPAD ĆE POLUDETI! To je besmislena država, mora se razgovarati o budućnosti!

Podeli vest

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je povodom razgovora o budućnosti BiH koje su inicirali zvaničnici Srpske, da je formiran pregovarački tim, koji se može dopunjavati

Ona je, kazala je, pokrenula aktivnosti o ovome shodno zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske u kojima je navedeno da se od predsednika Republike očekuje da pokrene aktivnost o uključivanju predstavnika parlamentarnih partija, gde mogu biti predsednici partija ili neko drugi koga partija ovlasti.

- Opozicija je odlučila da ne učestvuje u tome, a neki su objasnili da je razlog zbog toga što nisu učestvovali u donošenju tih zaključaka. Drugi su rekli da nemaju nikakav problem da se tako nešto napravi, ali drže se svoje priče. Po meni, to su neka nezrela objašnjenja, međutim važno je da je ovaj tim formiran i da smo mi ispunili svoju obavezu što se tiče Republike Srpske - rekla je Cvijanović Srni u Kostajnici.

Prema njenim riječima, pismo sa imenima i obaveštenjima tog tipa upućeno je i predsedniku Federacije BiH Marinku Čavari, predstavnicima konstitutivnih naroda onako kako je predviđeno skupštinskim zaključcima.

ZABORAVILI SU DA SE I MOSKVA PITA! Nemački mediji: Zapad je napravio FATALNU GREŠKU prema Rusiji!

Cvijanović je navela da je od HDZ-a BiH dobijena saglasnost za učestvovanje u razgovorima, te napomenula da je ova stranka mnogo puta delegirala neka pitanja koja su vezana za budućnost zemlje.

- Što se tiče Bošnjaka i njihove politike, konkretno SDA, ja to prepoznajem kao zabijanje glave u pesak - rekla je Cvijanović.

Cvijanović je kao konkretan primer navela poslednji istup ministra inostranih poslova u Savetu ministara Bisere Turković, koja, kako je rekla, može da ide u inostranstvo da pravi neku izložbu, a ne može da sedi kod kuće da razgovara sa onima s kojima treba "urediti kuću i dvorište, da se vidi kako će to funkcionisati".

- Razlog za to je što su oni razmaženi dugi niz godina i što im se uvek izlazilo u susret kada su u pitanju stranci koji su funkcionisali ovde u BiH. Oni su izgubili želju i volju da bilo s kim razgovaraju, nego brane nešto što nije napadnuto, a u stvari ne prepoznaju šansu da rade na onom što treba da bude predmet naših razgovora - rekla je Cvijanović.

KRIVOKAPIĆ TAJNO PROVODI VREME SA MILOM! Mandić: Na dobrom je putu da ponese ŽIG IZDAJNIKA!

Rekla je i da je to prilično osetljivo političko pitanje, te da Republici Srpskoj trebaju sagovornici, jer postoji mnogo tema o kojima bi bilo dobro razgovarati ako postoji želja da se urede odnosi, a ne da kad god neko ode u inostranstvo da nešto kaže, da onda dva druga naroda kažu da to nije zajednički stav.

- To je besmislena država ako tako funkcionišemo. Problem, nažalost, i mnogi vide kao besmislen zbog svega toga. Naša namjera je da sjedimo i razgovaramo o nekoliko ključnih pitanja - rekla je Cvijanović.

Foto: Fotoilustracija

Predsjednica Srpske kaže da postoji i nekoliko pitanja koja možda ne đeluju da su ključna, ali su veoma važna kada je u pitanju održanje i ekonomskog i finansijskog života, ali i neke političke stabilnosti i razumijevanja.

- Dakle, vrata su širom otvorena. Ko hoće da uđe, ući će, ko neće da uđe, neće ući, ali samim tim isključujemo mogućnost da ovđe napravimo neki ambijent koji će biti po volji svima - rekla je Cvijanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
grof01

pre 2 godine

ha ha ah ahaha hhhhaaaaabuhuhahahahahaha Pa što brate se ne #razidju#-#mirno#????!!!! Razišli bi se na traktorima za 12 sati :)))))

Aleks z

pre 2 godine

Pa ako su srbi genocidasi onda zasta hoce da zive sa srba u jednoj drzavi dodik je upravu ode srpska nekam svi zavide. Sta je u ratu dobijeno moze samo sa rat da se uzne. Ovamo svi mrze srbe pa onda sto nasilno trazi te jedinstvo sa R. Srpsku A zapad nema interes da se umesa rusija Pukla bosna

Bravo Biden

pre 2 godine

buahahaha, mokri genocidni smrdljivi đikanski snovi iz šume

Alen

pre 2 godine

To je za primitivne glasače i zamajavanje naroda. Ozbiljni ljudi znaju da od toga nema ništa ...

Hogar

pre 2 godine

Ha ha ha ha Od 90ih srbi rade i pričaju o "razlazu" BiH a u medju vremenu ostali bez 1/4 teritorije,po svoj prilici će se jug Srbije razici sa srbijom pa onda Sandžak i Vojvodina Ha ha ha:)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija