22.03.2020.

08:24

Foto:

Planeta

ITALIJANI NEMOĆNI, U OČAJU TRAŽE POMOĆ! Kuba šalje medicinske stručnjake zbog koronavirusa

Kubanski lekari bili su 2000-tih na prvoj liniji frotona u borbi protiv kolere na Haitiju i ebole u zapadnoj Africi, ali ovo je prvi put da Kuba šalje lekarsku brigadu sa 52 člana u Italiju, jednu od najbogatijih zemalja na svetu, što svedoči o snazi njene medicinske diplomatije, navodi Rojters.

Ovo je šesti medicinski tim koji je Kuba poslala prethodni dana u inostranstvo radi suzbbijanja korona virusa. Prethodno je lekarsku pomoć uputila Venecueli, Nikaragvi, Jamajci, Surinamu i Grenadi.

Svi se plašimo, ali treba da ispunimo obavezu naše revolucije tako da smo potisnuli strah - rekao je Leonardo Fernandes, specijalista intenzivne nege za Rojters pre polaska lekara u Italiju.

BROJEVI SVE STRAŠNIJI! BROJ ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM PREŠAO 300 HILJADA, u Francuskoj preminule 562, a kritično 1.525 osoba, POLOVINA SU MLAĐI OD 60!

KUBA IMA LEK ZA KORONU, ONI SU SPASILI KINEZE! SZO je uzdržan, ali brigade kubanskih lekara su na mestu žarišta

Informer

Pomoć Kube zatražio je Ðulio Galera, ministar zdravlja Lombardije.

Na Kubi je dosad potvrđeno 25 slučajeva novog virusa. Predsednik Migel Dijas-Kanel najavio je zatvaranje granica za strance što će u velikoj meri pogoditi njen turistički sektor.

Na hiljade lekara i studenata medicine obilazi građane od vrata do vrata i prati situaciju u lokalnoj zajednici po pitanju korona virusa.

SVE O KORONAVIRUSU PROČITAJTE OVDE