16.09.2020.

23:20

Foto:

Planeta

ZEMLJOTRES U BELORUSKOJ DIPLOMATIJI! Lukašenko zbog protesta razrešio tri ambasadora!

- Latuško i Leščenja su razrešeni diplomatskog ranga izvanrednog i opunomoćenog/ovlašćenog ambasadora u vezi sa izvršenjem postupaka koji diskredituju državu diplomatsku službu. Odgovarajuće ukaze Lukašenko je potpisao 16. septembra - navodi se u saopštenju pres-službe predsednika koje prenosi agencija Belta.

DODIK JE PREŠAO CRTU, SARAJEVO I ZAPAD OVO NEĆE TEK TAKO PRIHVATITI! Srbi i Hrvati moraju da sarađuju, Milanović i Plenković sad znaju sa čim se suočavaju!

SPROVODILI VOJNO-TAKTIČKU OBUKU! Policija u Belorusiji razbila opasnu grupu terorista! (VIDEO)

Još jednim ukazom Lukašenko razrešio diplomatskog ranga i Markoviča. On je imenovan za ambasadora Belorusije u Letoniji 2018. godine, a do tada je bio na čelu diplomatske misije u Češkoj.

Podsetimo, Igor Leščenja je prvi diplomata koji je dao podršku protestima u toj zemlji. On je izrazio solidarnost sa Belorusima koji su izašli na ulice, jer žele da se njihovi glasovi čuju.

Ranije je Latuško izjavio da podržava demonstrante u zemlji i osudio je nasilje policije. Nakon toga je dobio otkaz iz Nacionalnog akademskog pozorišta „Janka Kupala“ na čijem je čelu bio u poslednje vreme. Nakon toga je 50 zaposlenih u pozorištu dalo otkaze. Latuško se pridružio opoziciji i Koordinacionom savetu koji je formiran u svrhu prenosa vlasti u Belorusiji.