25.05.2021.

22:20

Foto:

Planeta

SVET JE OVO ČEKAO MESECIMA! O ČEMU ĆE RAZGOVARATI PUTIN I BAJDEN?! UKRAJINA, BELORUSIJA, SAJBER PRETNJE, TERORIZAM... Tema je mnogo, a...

Detalji nisu definisani, to ćemo tek razmatrati, rekao je Peskov na pitanje novinara da li će susret Putin-Bajden biti u četiri oka ili će na njemu učestvovati i delegacije, kao i da li će biti potpisani neki dokumenti.

- Očekujemo da će oni dosta vremena posvetiti strateškoj stabilnosti, to se tiče pitanja kontrole nad naoružanjem - rekla je Psaki novinarima.

Dodala je da Bajden planira da pokrene pitanje Ukrajine.

- Predsednik ima nameru da naglasi da Amerika podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine - dodala je Psaki.

AKO NISU RUSI, ONDA SU... NE, BOLJE JE DA NE ZNAMO! The Mirror: Sonari američke mornarice otkrili MISTERIOZNE BRZE OBJEKTE POD VODOM OKEANA!

Jedna od planiranih tema je i Belorusija, kao i pitanja iz sajber oblasti. 

- Možda smo zaboravili proteklih godina, ali diplomatija funkcioniše ovako: ne sarađujemo i ne sastajemo se samo sa onim liderima sa kojima se slažemo. Važno je sastajati sa liderima i sa kojima imamo nesuglasice, a to se odnosi i na lidera Rusije. Ne gledamo na susret s Putinom kao na nagradu, već važan deo zaštite američkih interesa - istakla je Psaki.

Prema njenim rečima, Amerika ne očekuje da će se odnosi dve zemlje, posle samita, odmah poboljšati ali priželjkuje početak predvidljivijih odnosa.

- Predložili smo samit jer smatramo da je to mogućnost da prezentujemo naše nacionalne interese i teme… Ne mislimo da će posle samita sve postati lako i bez problema, naprotiv, očekujemo da će kao i pre biti teških razgovora i da će se nastaviti konfrontacije u oblastima gde imamo neslaganja, ali to je mogućnost da se krene ka stabilnijim i predvidljivijim odnosima sa Rusijom - rekla je Psaki.

DA NIJE SMEŠNO... SAD, BRISEL I ZAPAD NAMERILI DA PRIVEDU PRAVDI LUKAŠENKA! Kako to misle da izvedu, pozovu vanzemaljce?!

Takođe je dodala da odluka o održavanju samita ne predstavlja slabost američkog predsednika.

- Time se demonstrira da se predsednik SAD ne boji da stane pred protivnikom i iskoristi mogućnost lične diplomatije da ukaže zbog čega je zabrinut i na oblasti gde postoji potencijal za saradnju, gde postoji obostrana korist.

I ona je potvrdila da format samita i sastav delegacija nije preciziran, ali je na pitanje da li će na sastanku osim predsednika biti još neko rekla da obično prisustvuju predstavnici obe strane.

BRUTALNA ŠAMARČINA LONDONU! SUD U STRAZBURU PRESUDIO: VELIKA BRITANIJA KRIVA! Za nelegalno prisluškivanje, video nadzor, kršenje ljudskih prava... IMA TOGA KOLIKO HOĆETE!

Ranije je i u Moskvi i u Vašingtonu je potvrđeno da će se dvojica lidera sastati 15. i 16. juna u Ženevi.