21.02.2022.

20:22

Foto: Tanjug/AP

Planeta

MAKRON SAZVAO HITAN SASTANAK SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST! Može li sprečiti Putina da prizna DNR i LNR?!

Predsednik Francuske je ranije danas razgovarao sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i liderima EU kako bi se koordinirale reakcije Evrope na najnovija dešavanja, ali i sa predsednicima Rusije i Ukrajine, navodi se u saopštenju Jelisejske palate, prenosi Rojters.

Evropska unija pridružila se pozivima upućenim Rusiji da ne anektira ili da ne prizna samopropglašene Narodne Republike Donjecka i Luganjska na istoku Ukrajine, upozoravajući na sankcije 27-članog bloka ukoliko Moskva to učini.

PUTIN USKORO POTPISUJE DEKRET O PRIZNANJU DNR I LNR, O TOME OBAVESTIO MAKRONA I ŠOLCA! Presuda je stigla, čeka se obraćanje građanima Rusije!

Pres služba Kremlja saopštila je ranije danas da je predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao telefonom sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i da je tokom tih razgovora rekao da ''u bliskoj budućnosti'' namerava da potpiše dekret o priznavanju Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR), prenosi agencija TASS.

MOSKVA NIJE HTELA DA PONIZI AMERE, ALI JE KINA ODBILA DA ĆUTI! Posle neverovatnog manevra SU-35, piloti SAD odbili da nastave misiju!

Putin je obavestio lidere Francuske i Nemačke o rezultatima proširenog sastanka Saveta bezbednosti Ruske Federacije, koji je razmatrao aktuelnu situaciju oko Donbasa u kontekstu odluke ruske Dume o priznanju LNR i DNR, navedeno je u saopštenju.