09.11.2022.

18:13

Foto: Twitter printscreen

Planeta

DETALJI RUSKOG POVLAČENJA IZ HERSONA! Mostovi se dižu u vazduh, Ukrajinci napreduju VELIKOM BRZINOM, linija fronta SVE BLIŽA GRADU!

Ruski vojni reporteri u severnom delu regije Herson rekli su da je došlo do povlačenja u nekim područjima nakon onoga što je opisano kao "masivni neprijateljski napadi".

Istaknuti ruski kanal na Telegramu izveštava da je "došlo do povlačenja radi podrške položajima," u blizini grada Snihurivka, koji se nalazi u susednoj oblasti Nikolajev.

"Danas su naše snage digle u vazduh jedan most", navodi kanal RVVoenkor, koji ima više od milion pretplatnika. "Ukrajinski izvori objavili su fotografiju s podizanjem svoje zastave na železničkoj stanici Snihurivka. Naselje je pod njihovom kontrolom", rečeno je.

Fotografija zastave je geolocirana na tornju u Snihurivki.

Kanal je takođe rekao da su Ukrajinci ušli u obližnje selo Kalinovik i da se "linija fronte stalno pomeraju prema Hersonu".

Drugi ruski vojni reporter, Aleksandar Kots, rekao je na Telegramu: "Jutros smo, nakon što smo videli da su ruske zastave nestale s administrativnih zgrada u Hersonu i primili nekoliko hitnih preporuka da pređemo na istočnu obalu, odlučili da ponesemo još dve zastave s nama na trajekt, da ih ne bi dobili oni koji bi se rugali našim državnim simbolima." "Jedna je skinuta s jarbola na Gradskoj skupštini.....čuvaću državnu zastavu dok se ne vratimo. Da je mogu opet postaviti", dodao je Kots.